בעבר כאשר נהגו לערוך שמחות בישראל, היה ידוע ומקובל מראש כי המשפחה החוגגת היא זו שתקיים את השמחה מתחילה ועד סופה.

כולל קייטרינג עליו הופקדה המשפחה ובו ממנה ראשונה ועד אחרונה המלאכה הייתה אמנם קשה אך לא מיותרת דיה, צריך לזכור כי הנוכחים בשמחה היו קבוצה מצומצמת עד מעטה של אנשים ביחס למה שאנו רואים היום באולמות השמחה, הוזמנה משפחה קרובה, חברים או ידידים מעט במספר, היו שנהגו לערוך השמחה במיני מתיקה ושתייה חמה בלבד.
 
היום, כאשר רבו האמצעים והדרכים השונות לחגוג ולהכין האוכל וכן רבו כמויות האנשים להם יש להתחייב כמוזמנים לשמחה, מעטו בתי האב מהם יצא אוכל טרי ומוכן לשמחה ובדרך כלל בכמויות קטנות, במקום זאת צצו אט אט, חברות קייטרינג קטנות, בתחילה הופעלו בבתים ועם מספר ההזמנות שבדרך כלל הלך וגדל, עד אשר היא הפכה חברת אוכל מסודרת אשר הייתה מייצאת לאירועים אוכל במספר מנות מוגדר.
 

סוד ההסעדה

רבים מבעלי המלאכה אשר הקימו עסק מעין זה הבינו כי הסוד בחברת קייטרינג היא יצירת סודות מופת ואוכל ברמה אחרת מן המתחרים בשוק, כל אחד מהם מנסה להשיג חברו בייחודיות, היו ועודם קיימות חברות קייטרינג שונות בהם בישול איטי על גבי פתילייה היא סוד המעניק לאוכל טעם שונה ובישול עדין יותר, במקומות אחרים המסורת בה נהגו לבשל, לטגן ולאפות מאכלים על פי מנהגיה של עדה מסוימת הפכה מעניינת יותר ומושכת קהל רב ואפילו אותנטי.
 
חברות הקייטרינג השונות הקיימות היום בשוק ומייצרות אוכל לאירועים, למוסדות וליחידים מחולקים לפי רמת האוכל, ייחודיות, קירבה, וכן על פי כמות המנות אותה הם יכולים לספק.